VKP(b) CK Lietuvos biuro vaidmuo slopinant partizaninį pasipriešinimą (1944 m. lapkritis–1947 m. kovas) - Pocius, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2017)
Straipsnyje nagrinėjamas vienos iš pagrindinių administracinių okupacinių sovietizavimo institucijų – VKP(b) CK Lietuvos biuro – vaidmuo organizuojant antisovietinio pasipriešinimo slopinimą 1944–1947 m. Tyrime stengiamasi atskleisti, kaip buvo vadovaujama kovai su pasipriešinimu, kokius sprendimus siūlė Maskvos emisarai ir kokia buvo jų įtaka malšinant pasipriešinimą, koks vaidmuo teko VKP(b) CK Lietuvos biurui bendroje represinėje sistemoje.
Keywords: kolaborantai; ginkluotas pasipriešinimas