1941 m. Birželio sukilimas Panevėžio apskrities Krekenavos valsčiuje: įvykiai, dalyviai, likimai - Jaskelevičius, Tadas (Genocidas ir rezistencija, 2020)
Straipsnis toliau tęsia 1941 m. Birželio mėn. sukilimo Panevėžio apskrityje tyrimus1. Straipsnio objektas – 1941 m. Birželio sukilimas Panevėžio apskrities Krekenavos valsčiuje ir jo dalyviai. Tikslas – išnagrinėti sukilimo valsčiuje eigą ir specifiką, atskleisti sukilėlių likimus pasibaigus sukilimui.
Keywords: Lietuva; sovietinė okupacija; 1941 m. sukilimas; sukilėliai; represijos