Visuomenės profilaktika – KGB psichologinio poveikio įrankis - Okuličiūtė, Lina (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Visuomenės profilaktika kaip sovietų saugumo psichologinio susidorojimo įrankis buvo esminis kontrolės elementas kovojant su režimui nelojaliais piliečiais. Straipsnyje atskleidžiamos profilaktinių priemonių formos, išryškinami jų taikymo principai. Pateikiama archyviniais šaltiniais paremtų pavyzdžių, nušviečiančių piliečių veiklą, už kurią jie buvo psichologiškai persekiojami, aptariama jaunimo kontrolė.
Keywords: KGB; represijos; profilaktika; KGB metodai; visuomenės kontrolė