Dažymo kamerų oro srauto tipų apžvalga ir įvertinimas - Skėrys, Paulius (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Kompanijoms, siekiančioms pagaminti geriausios kokybės produktą ir gauti didžiausią pelną, labai svarbu sukurti saugią ir nekenksmingą sveikatai darbo aplinką. Įmonėse, užsiimančiose dažymo darbais, šie tikslai pasiekiami išsirinkus tinkamiausią dažymo kamerą. Šiame straipsnyje apžvelgiami ir įvertinami skirtingi oro srautų tipai dažymo kamerose. Variantų analizės metodu parenkamas optimalus sprendimas įvertinant bendrą įrenginio kainą, konstrukcijos paprastumą, nudažyto paviršiaus kokybę, įrenginio dydį ir energijos suvartojimą.