Žemės sklypų kadastro duomenų bylų klaidų tyrimas Lietuvoje - Sabaitytė, Krista; Stanionis, Arminas (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Tyrimas atliktas siekiant nustatyti didžiausias ir dažniausias klaidas, daromas formuojant žemės sklypo kadastro duomenų bylą. Žemės sklypo kadastro duomenų bylų analizei naudota atsitiktine tvarka parinktos žemės sklypo kadastro duomenų bylos iš Nacionalinės žemės tarnybos bei žemės sklypo kadastro duomenų bylų tikrinimo aktai, surinkti iš 10 didžiausių teritorinių Tarnybos padalinių. Nustatyti pagrindiniai žemės sklypo kadastro duomenų bylose pažeidžiami teisės aktai ir dažniausiai pasitaikančios klaidos.