Sveikatingumo industrijos specialistų pasitenkinimas darbu - Labanauskaitė, Indrė; Fominienė, Vilija Bitė (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2016)
Straipsnyje pristatomos pasitenkinimo darbu sampratos ir nustatytas sveikatingumo industrijos įmonės specialistų pasitenkinimo darbu lygis, atskleidžiant jų svarbą organizacijai. Šio tyrimo objektu pasirinktas sveikatingumo industrijos specia-listų pasitenkinimo darbu lygis. Tyrimo problema – kokiu pasitenkinimo darbu lygiu pasižymi sveikatingumo industrijos specialistai? Tyrimo tikslas – nustatyti sveikatingumo industrijos darbuotojų pasitenkinimo darbu lygį. Tyrimo metodai: mokslinės literatūros šaltinių analizė, anketinė apklausa, statistinė duomenų analizė. Uždaviniai: 1. Aptarti pasitenkinimo darbu svarbą darbuotojui ir organizacijai. 2. Ištirti darbuotojų pasitenkinimo darbu lygį. Išvados: 1. Pasitenkinimas darbu yra svarbus veiksnys, lemiantis teigiamą darbuotojo emocinę reakciją ir požiūrį į ryšio tarp darbuotojo ir organizacijos stiprumą. 2. Sveikatingumo industrijos specialistų pasitenkinimo darbu lygis yra aukštas, todėl galima teigti, kad dauguma darbuotojų yra patenkinti savo atliekamu darbu.