Evoliucinis požiūris optimizavimo procese - Dzidolikaitė, Agnė (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2016)
Daugelyje mokslo šakų naudojami dideli duomenų kiekiai. Kad tokie duomenys būtų geriau suprantami, jie dažnai yra vizualizuojami. Egzistuoja daugybė daugiamačių duomenų vizualizavimo metodų. Daugiamatės skalės yra vienas iš žinomiausių metodų. Taikant daugiamates skales, didesnių matmenų duomenys atvaizduojami į dviejų ar trijų matmenų erdvę. Šiame straipsnyje parodyta, kad daugiamatės skalės gali būti naudojamos kartu su genetiniu algoritmu optimizavimo uždaviniams spręsti.