Lietaus sankaupos apkrovos įvertinimo algoritmas - Mackūnas, Artūras; Valentinavičius, Saulius (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Straipsnyje pateikta diskretinio-struktūrinio modelio lietaus apkrovos nustatymo metodika. Pagal ją sukurtas lietaus kaupimo apkrovų vertinimo algoritmas. Šis algoritmas vertina geometriškai netiesinį struktūrinio modelio deformacijos procesą. Geometriškai netiesinis struktūrinio modelio kitimas grindžiamas iteraciniais diskretinio modelio skaičiavimais, atsižvelgiant į šio modelio deformacijas dėl lietaus sankaupos apkrovų. Pateiktas diskretinis modelis, atitinkantis pirmosios apkrovimo iteracijos tamprųjį skaičiavimą, ir modelis po iteracinių skaičiavimų, kurių metu buvo vertinamas pradinės struktūros geometrijos pasikeitimas.