Lygiagretūs skaičiavimai su CUDA - Semenenko, Julija; Šešok, Dmitrij (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2017)
Straipsnyje pateikiami NVIDIA CUDA skaičiavimų technologijos veikimo principai, darbo su CUDA ypatumai. Su „GeForce“ ir „Quadro“ grafinėmis plokštėmis bei CPU atlikti du skaitiniai eksperimentai – masyvų sudėtis ir matricų sandauga, matricų sandaugos optimizacijos (bendroji atmintis, „bankų konfliktų“ sprendimai, lygiagretinimas pagal instrukcijas), analizuojami vykdymo laiko sąnaudų rezultatai dirbant su int, float ir double duomenų tipais ir skirtingais duomenų skaičiais.