Privačių ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų kompetencijų svarba: suinteresuotųjų šalių analizė - Pečiulienė, Lina (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2019)
Privačių ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadyba dar menkai tyrinėta, todėl nėra žinoma, kokių kompetencijų vadovas būtų tinkamiausias tokio tipo įstaigoms, kokio vadovo pageidautų svarbiausios suinteresuotosios šalys, kaip jos vertina vadovui reikalingas kompetencijas.Empiriniu tyrimu palyginamas svarbiausių privačių ikimokyklinio ugdymo įstaigų suinteresuotųjų šalių – steigėjų, vadovų, darbuotojų ir tėvų (tiek esamų, tiek potencialių klientų) – požiūris į teorinį vadovo kompetencijų modelį.Apibendrintas modelio rangavimas rodo, kad svarbiausia vadovo kompetencijų grupe yra laikytinas, visų pirma, vadovo gebėjimas kurti pasitikėjimą.
Keywords: privatus ikimokyklinis ugdymas; suinteresuotųjų šalių vadyba; vadovo kompetencijų modelis