Futbolininkių rezultatyvumo statistinis tyrimas - Kanišauskienė, Karolina; Veličkaitė, Simona (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2019)
Šiame straipsnyje nagrinėjami Šiaulių moterų futbolo klubo „Gintra-universitetas“ futbolininkių 2016 m. fizinio parengtumo testų bei rungtynių protokolų duomenys. Straipsnio tikslas – pateikti atlikto futbolininkių rezultatyvumo statistinio tyrimo rezultatus. Vienas iš uždavinių – įvertinti „Gintros-universiteto“ futbolininkių fizinį parengtumą pagal merginų, stojančių į policijos mokyklą, vertinimo normas. Patikrinus hipotezę apie vidurkio lygybę skaičiui nustatyta, kad futbolininkių fizinis parengtumas vertintinas patenkinamai. Sudarytas tiesinės regresijos modelis futbolininkių aikštėje praleistam laikui prognozuoti ir logistinės regresijos modelis, kuriuo siekiama aprašyti tikimybę, kad atsitiktinai parinkta rungtynių metu aikštėje esanti komandos žaidėja įmuš įvartį.
Keywords: futbolas; tiesinės regresijos modelis; logistinės regresijos modelis