Ilgosios aritmetikos algoritmų greitaveikos tyrimas - Dzisevič, Robert; Šešok, Dmitrij (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2017)
Straipsnyje analizuojamos ilgosios aritmetikos bibliotekos ir aprašomi atlikti skaitiniai eksperimentai. Eksperimentų metu išnagrinėjamas skirtingų ilgosios aritmetikos bibliotekų (GMP, NTL, FLINT, CLN, „Java BigInteger“) darbo našumas sprendžiant uždavinius, apimančius daugybos, dalybos moduliu ir kėlimo laipsniu operacijas.
Keywords: Ilgoji aritmetika; ilgosios aritmetikos biblioteka; C/C; kalba „Java“; faktorialas; Proto pirminiai skaičiai