Asimptotinis dviejų paprastųjų hipotezių atskyrimas naudojant tolygiai galingiausią kriterijų - Kanišauskas, Vaidotas; Dronova-Platbarzdė, Lydija (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2017)
Šiame darbe nagrinėjame tolygiai galingiausio kriterijaus antros rūšies klaidos tikimybės elgesį, kai yra fiksuota ir nedidelė pirmos rūšies klaidos tikimybė. Gauta asimptotinė tos tikimybės bendriausio modelio formulė esant natūralioms sąlygoms, suformuluotoms tikėtinumo funkcijai – lokaliajam tankiui. Kartu straipsnyje parodoma, kaip pagrindinis rezultatas ir bendros sąlygos pasireiškia konkrečiuose modeliuose (nepriklausomų stebėjimų, nehomogeninis Puasono procesas, atstatymo procesas.
Keywords: statistinis kriterijus; non-homogeninis Puasono procesas; atstatymo procesas