Benzininio variklio purkštukų parametrų tyrimas - Brunius, Giedrius; Sabaliauskas, Artūras (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2021)
Automobilių varikliams vis tobulėjant, keičiasi juos sudarančios sistemos ‒ ne išimtis ir kuro purkštukai. Iš purkštuko išpurškiamo kuro kokybė turi atitikti tam tikrus reikalavimus: išpurškiamo kuro kiekis, išpurkštų lašelių dydis, kuro fakelo ilgis. Pasitelkus mokslinės literatūros šaltinių analizės ir sintezės metodą, šiame darbe apskaičiuoti pagrindiniai benzininių purkštukų parametrai. Tyrimo rezultatai palyginti  su iš purkštukų bandymo stendo gautais parametrais.Darbas parengtas G. Bruniaus magistrinio darbo pagrindu.
Keywords: benzininiai purkštukai; išpurškiamo kuro kiekis; lašelių dydis