Apie gotų kalbos žymimąjį artikelį - Vilutis, J. (Kalbotyra, 1977)
1. Didžioji dauguma (0,9) gotų k. daiktavardžių vartojama be artikelio.2. Daiktavardžiai vartojami be artikelio arba dėl sintaksinių-struktūrinių, arba dėl semantinių priežasčių.3. Gotų k. artikelis atlieka dvi pagrindines funkcijas: jis vartojamas kaip pagalbinė priemonė naujų daiktavardžių sudarymui ir kaip formalus elementas, padedąs atskirti vieną sintagmą nuo kitos.4. Graikų k. įtaka gotų k. artikelio vartojimui nežymi.