Zur Frage der sprachlichen Beziehungen zwischen dem Germanischen, Baltischen und Slawischen - Balaišis, Vytautas (Kalbotyra, 1994)
Straipsnyje nagrinėjami germanų, baltų bei slavų kalbų leksikiniai ryšiai. Čia pateikiama daug giminingų žodžių, liudijančių apie glaudžius ir labai ankstyvus tų kalbų kontaktus. Daug giminingų žodžių bei reikšmių germanų ir baltų kalbose leidžia manyti, kad germanai su baltais susitiko tikrai anksčiau nei su slavais.