Apie rusų kalbos prieveiksmius, reiškiančius saiką ir laipsnį - Коневецкий, А. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje nagrinėjamas būdvardinių rusų kalbos prieveiksmių, reiškiančių saiką ir laipsnį, vystymasis. Studijuojant XI–XX šimtmečių raštiją, pastebėta tokia tendencija, vykusi per visą šį laikotarpį ir tebevykstanti šiuo metu: prieveiksmiai, padaromi iš būdvardžių, reiškiančių plačios apimties kokybę arba intensyvią kokybę, sintaksiniuose junginiuose su įvairiomis kalbos dalimis palaipsniui įgauna naują, labiau apibendrintą kokybinę-kiekybinę reikšmę: kokybinė reikšmė visiškai neutralizuojama ir prieveiksmiai pereina į kiekybinius prieveiksmius, reiškiančius saiką ir laipsnį, daugiausia būdvardiniuose junginiuose. Visiškas kokybinių prieveiksmių perėjimas į kiekybinius yra labai ilgas procesas; jis tebesitęsia daugelyje kokybinių-kiekybinių prieveiksmių. Kalbai besivystant, atsiranda daug žodžių, reiškiančių veiksmo arba kokybės saiką ir laipsnį, tačiau kiekvienoje epochoje iš šio didelio skaičiaus kalbos praktika atrenka tiktai tam tikrą dalį naujadarų.