Tipologinės studijos ir kalbų mokymas - Kadžiulytė, Stanislava (Kalbotyra, 1990)
Tipologinių tyrimų, skirtų užsienio kalbų mokymui ir mokymuisi, atspirties taškas turėtų būti komunikatyvinis principas, kuris postuluoja prasmės, o ne formos pirmumą.