Neasmenuojamosios veiksmažodžių formos – vertimo rifa - Brazauskienė, Jelena; Miškinienė, Irena (Kalbotyra, 2007)
Nekelia abejoniø tai, kad þmogaus, norinèio tapti geru vertëju, þodynas (aktyvusis ir pasyvusis) turi bûti kuo platesnis, nes në vienas dvikalbis þodynas tiesiog negali aprëpti visos þodþiø vartosenos visovës. Taip pat vertëjui yra svarbu gerai iðmanyti ir savo gimtosios, ir iðmoktos kalbos morfologinës sistemos ypatumus. Atrodo, kad kalbø mokymo sistema tuo ir yra grindþiama: mokome ir mokomës „naujø þodþiø“ ir „gramatikos“. Taèiau mokydami vertimo, neturëtume pamirðti, kad yra labai svarbu kreipti dëmesá á kalbø gramatinius ypatumus bei gretinti juos.