Dabartės lietuvių literatūros kalbos sangrąžiniai veiksmažodžiai, turintieji savaiminę reikšmę - Bernadišienė, P. (Kalbotyra, 1962)
Самопроизвольно протекающее действие может выражаться невозвратными (krinta, nyksta, plinta, rieda, vysta...) и возвратными глаголами (driekiasi, keičiasi, plečiasi, ritasi, veisiasi...). Возвратные глаголы со значением самопроизвольного действия указывают на действие, которое происходит, происходило или будет происходить неожиданно, без желания или воли производителя действия, например: voralinkliai driekiasi, laikai keičiasi, ašara ritasi, vanduo pasiliejo, langas atsidarė, adata pasimetė, raktas atsirado, įsidūrė į pirštą и т. д.