Prancūzų kalbos gramatikų, išleistų Vilniuje 1774–1832 metais, metodologiniai pagrindai - Čepukėnienė, S. (Kalbotyra, 1975)
Prancūzų kalbos gramatikos, išleistos Vilniuje 1774–1832 metais, yra didžia dalimi originalūs darbai, kurių autoriai buvo gerai susipažinę su to meto Prancūzijos gramatine mintimi ir kurią savitai adaptavo, pritaikydami Vilniuje besimokančiam jaunimui.