Karaliaučiaus spaudos pradininkas Hansas Veinreichas ir pirmieji jo darbo tęsėjai (XVI–XVII a.) - Vladimirovas, L. (Knygotyra, 1961)
Spaustuvininkas Hansas Veinreichas (Hans Weynreich) – Karaliaučiaus spaudos pradininkas ir kartu pirmosios lietuviškos spausdintos knygos M. Mažvydo “Catechismusa Prasty Szadei” tipografas. Jo gyvenimas ir veikla mūsų istorinėje literatūroje dar nėra prideramai nušviesta bei įvertinta. Nesusilaukė to ir kiti Karaliaučiaus XVI–XVIIa. spaustuvininkai, o negausiuose šią temą liečiančiuose mūsų autorių darbuose nepasinaudota tais tyrinėjimų rezultatais, kuriuos, turėdami savo dispozicijoje vietinius turtingus archyvus, seniau yra pasiekę Karaliaučiaus istorikai A. Mekelburgas, P. Švenkė, K. Lomejeris ir kt., atskleidę ne vieną svarbų spaustuvininko Hanso Veinreicho ir jo darbo tęsėjų gyvenimo bei veiklos faktą.Šio straipsnio uždavinys, panaudojant visą turimą šiuo klausimu medžiagą, supažindinti tarybinį skaitytoją su spaudos Karaliaučiuje užuomazgos ir jos vystymosi XVI–XVIIa. svarbesniais momentais, nes Karaliaučiaus spaustuvės išleido ne vieną svarbų lietuvių raštijos paminklą.