Problemos, susijusios su jaunų buvusių pažeidėjų reintegracija Estijoje - Markina, Anna (Kriminologijos studijos, 2019)
Remiantis 22 pusiau struktūruotais interviu su 24 jaunais buvusiais pažeidėjais Estijoje, straipsnyje analizuojama, kokį poveikį jaunų buvusių pažeidėjų reintegracijai turi stigmatizacija. Studijoje nagrinėjama, kokiu mastu ir kokiose srityse buvę pažeidėjai yra stigmatizuojami, kaip jie su tuo susidoroja ir kokį poveikį tai turi jų socialiniam gyvenimui ir įtraukčiai. Rezultatai rodo, kad jauni buvę pažeidėjai jaučia stigmatizacijos poveikį ieškodami darbo ir gyvenamojo būsto, taip pat susidurdami su kriminalinės juticijos sistema. Pagrindinės strategijos, padedančios susidoroti su stigma – slaptumas ir atsitraukimas. Šios strategijos glaudžiai susijusios su savo pačių stigmatizacija, žemu socialinio dalyvavimo lygiu ir mažu pasitikėjimu valstybės institucijomis.
Keywords: buvęs pažeidėjas; stigma; etikečių teorija; Estija