Žudikų ir kitus nusikaltimus įvykdžiusių nuteistųjų socialinės informacijos apdorojimo ypatumai1 - VALICKAS, GINTAUTAS; VANAGAITĖ, KRISTINA; NAVICKAS, VYTAUTAS (Kriminologijos studijos, 2014)
Tyrime dalyvavo 98 nuteistieji (įvykdę įvairius nusikaltimus) ir 33 kontrolinės grupės tiriamieji. Socialinės informacijos apdorojimo ypatumams atskleisti buvo taikoma dviprasmiškų tarpasmeninės sąveikos situacijų metodika ir struktūruotas interviu. Gauti tyrimo rezultatai atskleidė du svarbius momentus: 1) nusikaltimus įvykdę tiriamieji, palyginti su nė karto neteistais asmenimis, socialinę informaciją dviprasmiškose situacijose apdoroja labiau tendencingai; 2) įvairius nusikaltimus įvykdę pilnamečiai vyrai socialinę informaciją dviprasmiškose situacijose apdoroja daugiau ar mažiau skirtingai.Pagrindiniai žodžiai: skirtingus nusikaltimus įvykdę asmenys, dviprasmiškos socialinės situacijos, socialinės informacijos apdorojimas.