Tarmiškumas kaip išmatuojamas dydis - Mikulėnienė, Danguolė (Lietuvių kalba, 2020)
Straipsnyje multimodaliosios dialektologijos požiūriu aptariamas vietinių lietuvių kalbos variantų tarmiškumas: tarminių ir naujųjų tarmiškųjų darinių samprata, tarmiškumo požymiai ir žymenys, kokybiniai ir kiekybiniai tarmiškumo įverčiai.