Kai tradicinio suvokimo nebeužtenka: lietuvių kalbos egzoforinių rodomųjų įvardžių atvejis - Judžentytė-Šinkūnienė, Gintarė (Lietuvių kalba, 2020)
Šiuo straipsniu siekiama apžvelgti lietuvių kalbos egzoforinių rodomųjų įvardžių tyrimus ir pristatyti kitus galimus parametrus, lemiančius demonstratyvų pasirinkimą (be atstumo). Straipsnyje trumpai aprašomi egzoforinių įvardžių tyrimams taikomi metodai. Taip pat pateikiami keli pagrindiniai kalbamųjų įvardžių analizės aspektai.