Lietuvių kalbos skaitmeninė gramatika - Šveikauskienė, Daiva; Šveikauskas, Vytautas (Lietuvių kalba, 2019)
Straipsnyje aprašoma skaitmeninėms gramatikoms kurti skirta programinė įranga „Grammatical Framework“ bei 34 pasaulio kalbas apimanti skaitmeninių gramatikų biblioteka (Resource Grammar Library) – Gramateka. Aptariamos universalios gramatikos sukūrimo idėjos ir neuroninių tinklų bei statistinių metodų panaudojimo galimybės automatiniame vertime. Pateikiamas lietuvių kalbos skaitmeninės gramatikos bandomasis pavyzdys, iliustruotas daugybe paveikslėlių.