M. Petkevičiaus katekizmo (1598) skoliniai: neaiškios kilmės slavizmai - Smetonienė, Anželika (Lietuvių kalba, 2017)
M. Petkevičiaus katekizmo (1598) leksika, palyginti su M. Daukšos katekizmo (1595) ir postilės (1599) leksika, yra mažai tyrinėta, nors visi šie veikalai pasirodė panašiu metu. Šiame straipsnyje pateikiami M. Petkevičiaus katekizmo slavizmai, kurių tikslios kalbos donorės nustatyti neįmanoma, su jų galimais atitikmenimis slavų kalbose: senojoje lenkų, rusėnų, senojoje rusų. Visi slavizmai buvo ištirti remiantis tam tikrais kriterijais ir suklasifikuoti į skolinius iš lenkų kalbos, į skolinius iš rytų slavų kalbų, galimus skolinius iš lenkų kalbos arba rytų slavų kalbų, ir neaiškios kilmės skolinius.