Lietuvių kalbos salos: probleminiai aspektai - Kardelis, Vytautas (Lietuvių kalba, 2014)
Straipsnyje kalbama apie lietuvių kalbos plotus ne Lietuvos teritorijoje – lietuvių kalbos salas. Pirmojoje dalyje svarstomos terminologinės problemos: lyginami terminai periferinės tarmės ir kalbos salos. Siūloma į lingvistinę apyvartą įtraukti terminą kalbos salos, kuris būtų tinkamesnis už periferines tarmes. Antrojoje dalyje pateikiama kalbos salų klasifikacija. Ji skirta ne vien lietuvių kalbos saloms, bet yra kiek bendresnio pobūdžio.