Eufemistiniai gyvatės pavadinimai pagal gyvenamąją vietą ir elgesį - Smetona, Marius (Lietuvių kalba, 2014)
Straipsnyje siekiama suklasifikuoti, išnagrinėti ir aprašyti gyvatės eufemistinius pavadinimus, atsiradusius dėl gyvatės mėgstamos gyvenamosios vietos, tariamų ar tikrų būdo savybių, veiksmų. Darbų apie gyvačių eufemizmus nėra daug, žinoma, minėtinas neseniai pasirodęs straipsnis „Eufemistiniai gyvatės pavadinimai“ (B. Jasiūnaitė, M. Smetona 2013).