Lietuvių kalbos vietos prieveiksmių semantinių tyrimų apžvalga - Judžentytė, Gintarė (Lietuvių kalba, 2013)
Straipsnyje apžvelgiami lietuvių kalbos vietos prieveiksmių semantiniai tyrimai: pradžioje aptariamos pirmosios lietuvių kalbos gramatikos (XVII–XVIII a.), vėliau pristatomos XIX a. gramatikos, toliau rašoma apie XX a. lietuvių kalbos gramatikas ir tuo laiku vyravusias vietos prieveiksmių tyrimų tendencijas. Straipsnio pabaigoje trumpai apžvelgiami kiti užsienio ir lietuvių kalbininkų darbai, skirti lietuvių kalbos vietos prieveiksmių semantikai tirti.