Daiktavardžio predikatyvo morfosintaksinio žymėjimo koreliacija su veiksmažodžio veikslu - Vaičiulytė-Semėnienė, Loreta (Lietuvių kalba, 2012)
Straipsnyje, remiantis užsienio lingvistikos tradicija, skiriamas leksinis ir gramatinis veikslas. Kalbama apie galimą daiktavardžio predikatyvo žymėjimo sąsają su inherentiniais jungties veikslo požymiais ir gramatiniu veikslu. Laikomasi nuomonės, kad dinamiškumo atžvilgiu morfosintaksinis žymėjimas yra laipsniškas. Esama polinkio perfektyvumą papildomai žymėti ir morfosintaksiškai.