Vaizdažodinė (multimodalinė) metafora spausdintinėje reklamoje - Juzelėnienė, Saulė; Šarkauskienė, Skirmantė (Lietuvių kalba, 2011)
Reklamos diskurse metafora reiškiama verbaliniais ir neverbaliniais komunikacijos būdais: rašytine, sakytine kalba, vaizdu, muzika, garsu, gestais. Straipsnio tikslas – atskleisti kai kurių reklamuojamų produktų konceptualizacijos ir metaforizacijos mechanizmą. Siekiant šio tikslo nustatomi metaforą sudarantys komponentai, nagrinėjami jų raiškos būdai (žodis ar vaizdas), išryškinamas vaizdo ir žodžio sąveikos poveikis reklaminio pranešimo įtaigai. Spausdintos reklamos diskurse vartojamos metaforos analizuojamos remiantis Ch. Forceville’o metodologija, jungiančia M. Blacko sąveikos teoriją ir konceptualiosios metaforos tyrimo principus. Straipsnyje teikiama reklamų analizė tam tikrais aspektais papildo Forecevilleʼo teorines įžvalgas.