Retas nepilną ypatybės kiekį žyminčių būdvardžių darybos tipas: pãjuodis ir pasaũsis - Tamulionienė, Aurelija (Lietuvių kalba, 2011)
Straipsnyje geografinio paplitimo, kirčiavimo, darybos bei semantikos atžvilgiu nagrinėjami ne visai pilną ypatybės kiekį žymintys būdvardžiai, kirčiuojami pagal 1 ir 2 akcentines paradigmas, daromi iš pamatinių būdvardžių su priešdėliu pa- ir galūne -is. Tokių vedinių Lietuvių kalbos žodyno elektroniniame variante rasta aštuoni. Išnagrinėjus šiuos būdvardžius paaiškėjo, kad jie vartojami šiaurės žemaičių kretingiškių, pietų žemaičių varniškių bei rytų aukštaičių panevėžiškių patarmėse. Tie patys nagrinėjamo būdvardžių darybos tipo vediniai vartojami ir senuosiuose raštuose. Šie vediniai yra vienareikšmiai. Lietuvių kalbos žodyne jie dažniausiai aiškinami sinoniminiu būdu, kiek rečiau – pateikiant nuorodą į kitą žodį bei apibrėžiamuoju būdu. Daugumos nagrinėjamųjų būdvardžių reikšmės atitinka pagrindines jų pamatinių žodžių reikšmes.