Kalbų vartojimas darbe didžiuosiuose Lietuvos miestuose - Ramonienė, Meilutė (Lietuvių kalba, 2011)
Straipsnio tikslas – atskleisti trijų didžiausių Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos – gyventojų kalbino elgesio darbo aplinkoje tendencijas, nustatyti miestiečių darbe vartojamas kalbas, kalbėjimo su skirtingais pašnekovais ypatumus, palyginti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojų kalbinę elgseną darbe. Remiantis kelių reprezentatyvių sociolingvistinių apklausų duomenimis, straipsnyje analizuojami bendravimo su skirtingais pašnekovais (bendradarbiais, vadovais ir klientais) ypatumai. Daugiausia dėmesio skiriama dažniausių kalbų darbo aplinkoje, lietuvių, rusų ir anglų, vartojimui, nagrinėjamos amžiaus, išsilavinimo veiksnių, tautinės tapatybės sąsajos su kalbų vartojimu darbe.