Skyrybos pertvarka ir probleminiai jos klausimai - Drukteinis, Albinas (Lietuvių kalba, 2007)
Skyrybos taisyklės, reguliuojančios, kaip skyrybos ženklais perteikti sakinio prasmės, intonacijos ir sandaros dalykus, paprastai grupuojamos dviem būdais – pagal sintaksinius vienetus arba pagal ženklus. Kadangi vienoks ar kitoks skyrimas kyla iš sintaksinio vieneto, sintaksinių ryšių aiškinimo, dažniau pasitaiko pirmasis grupavimo būdas. Skyrybos ženklai, turėdami tam tikras bendrąsias santykių perteikimo ypatybes (kablelis stilistiškai neutraliam išvardijimui, brūkšnys neįprastesniems santykiams, ekspresijai, dvitaškis neutraliam aiškinimui), taip pat gali būti taisyklių grupavimo pagrindas. Tie būdai nepašalina vienas kito, todėl paprastai derinami: grupių viduje skirstoma kitu būdu negu pasirinktasis pagrindinis.