Vietovardžių apibendrintų skiemens modelių statistinė analizė - Kliukienė, Regina (Lietuvių kalba, 2007)
Straipsnyje aprašoma vietovardžių skiemens apibendrintų struktūrinių tipų statistinė analizė, kuri leido padaryti tokias išvadas: vietovardžiuose nustatyti 22 apibendrinti skiemens struktūriniai tipai; patvirtinamas universalus dėsningumas – produktyviausias CV tipas (45,5%); dominuoja balsiniai skiemenys (78,2%); gerokai dažnesni yra atvirieji pridengtieji asimetriški skiemenys; daugianarės priebalsių grupės vietovardžiuose gana retos; vietovardžiai yra daugiaskiemeniai žodžiai, kuri ilgis – 3,128 skiemens.