PK slaviškos šaknies veiksmažodžiai: skoliniai ir probleminiai atvejai - Smetonienė, Anželika (Lietuvių kalba, 2019)
Šio straipsnio objektas yra Merkelio Petkevičiaus katekizmo (1598) veiksmažodžiai slavizmai ir slaviškos šaknies hibridai. Per šį lietuvių kalbos šaltinį atskleidžiama, su kokiais sunkumais susiduriama, kai nagrinėjami akivaizdžiai svetimos kilmės veiksmažodžiai, ir siūloma atidesnė jų klasifikacija į skolinius, adaptacinius ir derivacinius hibridus. Tuo pačiu metu šiame straipsnyje sugrupuojami Merkelio Petkevičiaus katekizme užfiksuoti slaviškos šaknies veiksmažodžiai.
Keywords: Merkelis Petkevičius; katekizmas; veiksmažodžiai; skoliniai; hibridai