Kelių skolintų veiksmažodžių (XVI–XVII a. LDK tekstų pagrindu) analizė - Smetonienė, Anželika (Lietuvių kalba, 2014)
Straipsnyje aptariami keli veiksmažodžiai – bū̃bnyti, -ija, -ijo, sū̃dyti, -ija, -ijo ir triū̃byti, -ija, -ijo. Pastarieji veiksmažodžiai dėl savo priesagų gali būti interpretuojami kaip galimi lietuvių kalbos vediniai, o ne skoliniai iš rytų slavų, todėl šio straipsnio tikslas yra bandyti, remiantis lietuvių kalbos darybos tendencijomis, priskirti minėtus veiksmažodžius arba skoliniams, arba lietuvių kalbos derivatams. Šalia pateikiami galimi bū̃bnyti, -ija, -ijo, sū̃dyti, -ija, -ijo ir triū̃byti, -ija, -ijo pamatiniai žodžiai ir slavų kalbų duomenys.
Keywords: nėra