Lietuvių kalbos salos: probleminiai aspektai - Kardelis, Vytautas (Lietuvių kalba, 2014)
Straipsnyje kalbama apie lietuvių kalbos plotus ne Lietuvos teritorijoje – lietuvių kalbos salas. Pirmojoje dalyje svarstomos terminologinės problemos: lyginami terminai periferinės tarmės ir kalbos salos. Siūloma į lingvistinę apyvartą įtraukti terminą kalbos salos, kuris būtų tinkamesnis už periferines tarmes. Antrojoje dalyje pateikiama kalbos salų klasifikacija. Ji skirta ne vien lietuvių kalbos saloms, bet yra kiek bendresnio pobūdžio.
Keywords: nėra