Dar kartą apie lie. SPALVÀ: kirtis ir etimologija - Kabašinskaitė, Birutė; Klingenschmitt, Gert (Lietuvių kalba, 2013)
Lie. spalvà, la. spal̃va ‘plunksna, paukščių plunksnos; kailis, šeriai; šerių spalva’, la. spil̃va‘tvenkinių augalas, švylys, pūkas [ir kt.]’ neabejotinai yra ide. *(s)pelh- ‘skelti, skirti’ vediniai. Alternatyvūs aiškinimai, pavyzdžiui, semantiškai patrauklesnis siejimas su ide. pel- ‘padengti’, atmestini dėl to, kad pirminė šaknis turėtų baigtis laringalu. Laringalą liudija la. spal̃va, jo kirčiavimas yra senesnis nei lie. spalvà (4). Tai paremia ir kiti panašūs atvejai. Bl. *spálva semantinė raida buvo tokia: ‘nudirta oda, kailis’ → ‘oda’ → ‘odą dengiantys šeriai, plaukai’ →‘plaukas, šerys, plunksna’, vėliau – ‘žvėries šerių spalva’ ir ‘spalva’. Lie. spalvà abstrakti reikšmė galėjo būti ir dirbtinai suteikta Jono Jablonskio.
Keywords: nėra