Dar dėl rytų aukštaičių vilniškių patarmės ribų - Kardelis, Vytautas (Lietuvių kalba, 2013)
Straipsnyje aptariama rytų aukštaičių vilniškių patarmės riba, iškeliami probleminiai patarmės ribos ir ploto aspektai. Remiantis ekspedicijų duomenimis, išsamiai nagrinėjama rytų aukštaičių vilniškių ir rytų aukštaičių uteniškių patarmių riba. Tyrimas parodė, kad tokia rytų aukštaičių vilniškių riba su rytų aukštaičiais uteniškiais, kokia iki šiol buvo brėžiama dialektologinėje literatūroje, nėra tiksli. Straipsnyje ji patikslinta ir nubrėžta pridedamame žemėlapyje.
Keywords: nėra