Rojaus konceptualiosios metaforos Sigito Gedos Korano vertime - Vaivadaitė-Kaidi, Eglė (Lietuvių kalba, 2011)
Straipsnyje Sigito Gedos į lietuvių kalbą išversto Korano konceptualiosios ROJAUS metaforos lyginamos su vertimais į ispanų ir anglų kalbas siekiant nustatyti lietuviško vertimo ypatumus. Keliamas klausimas, kiek adekvačiai vertimas gali atskleisti kitai kultūrai būdingą kalbinį pasaulėvaizdį.
Keywords: nėra