Tinklaraščių kalbos vieta dabartinės lietuvių kalbos vartosenos schemoje - Miliūnaitė, Rita (Lietuvių kalba, 2008)
Straipsnyje supažindinama su nauja elektroninės kalbos apraiška – internetinių dienoraščių, arba tinklaraščių, kalba ir galimybėmis ją tirti sociolingvistiškai. Nagrinėjami tinklaraščių kūrimo, turinio ir sandaros ypatumai, kurie padeda nustatyti bendruosius juose vartojamos kalbos požymius, svarbius sociolingvistiniams tyrimams. Remiantis šiais požymiais ir tinklaraščių kalbos skirtumais nuo kitų elektroninės kalbos apraiškų, aiškinamasi, kur klasifikaciškai galėtų būti tinklaraščių kalbos vieta dabartinės lietuvių kalbos vartosenos įvairovėje. Tyrimo duomenys sustruktūrinti ir pateikiami lentelėse, tekstas iliustruotas paveikslėliais.
Keywords: nėra