Savaiminė vėlai diagnozuota stemplės krūtininės dalies perforacija: klinikinis atvejis - Žilinskas, Arūnas; Gruslys, Vygantas; Jovaišas, Vytautas; Janilionis, Ričardas (Lietuvos chirurgija, 2007)
Arūnas Žilinskas, Vygantas Gruslys, Vytautas Jovaišas, Ričardas Janilionis Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Centro filialas, Krūtinės chirurgijos centras, Žygimantų g. 3, Vilnius El paštas: azilinskas@rygveda.lt Stemplės perforacijos gydymas yra sudėtingas ir diskusinis, nes tokių ligonių yra mažai, jų būklė dažniausiai būna sunki, liga vėlai diagnozuota. Šiame darbe pabandėme panagrinėti 29 metų vyro, operuoto praėjus 14 dienų po savaiminio stemplės plyšimo, ligos eigą. Pagrindiniai žodžiai: stemplės perforacija Spontaneous esophageal perforation: case report Arūnas Žilinskas, Vygantas Gruslys, Vytautas Jovaišas, Ričardas Janilionis Vilnius University Hospital, Department of General Thoracic Surgery, Žygimantų str. 3, Vilnius, Lithuania E-mail: azilinskas@rygveda.lt The treatment of esophageal perforation is difficult and controversial because of small amount of cases. Usually patients condition is bad and proper diagnosis is delayed. We present our experience with 29 year old male, who was operated 14 days after spontaneous esophageal perforation, case. Keywords: esophageal perforation