Vaikų ir suaugusiųjų stuburo deformacijų chirurgijos ir anestezijos protokolas: priešoperacinio ir perioperacinio ištyrimo bei gydymo algoritmas, rekomenduojamas stuburo deformacijų chirurgijoje - Šalaševičius, Lukas; Savičienė, Nijolė; Alsytė, Rasa; Gasiūnaitė, Diana; Bernotavičius, Giedrius; Lapteva, Ona; Saniukas, Kęstutis; Vaitkevičius, Arūnas; Kvaščevičius, Robertas; Daugelavičius, Vidūnas; Šipylaitė, Jūratė; Ročka, Saulius (Lietuvos chirurgija, 2021)
Stuburo deformacijų chirurgija – viena iš sudėtingiausių chirurgijos sričių. Operacijas gali atlikti tik profesionalios daugiaprofilinės specialistų komandos specializuotuose stuburo chirurgijos centruose.Straipsnyje pristatomas algoritmas, taikomas Vilnius universiteto ligoninės Santaros klinikų pacientams, kuriems diagnozuojama sudėtinga stuburo patologija, kai reikia stuburo rekonstrukcinės operacijos.