Trumpa herniologijos istorija - Stanaitis, Juozas (Lietuvos chirurgija, 2004)
Juozas StanaitisVilniaus universiteto Bendrosios chirurgijos centras,Vilniaus greitosios pagalbos universitetinė ligoninė,Šiltnamių g. 29, LT-2043 VilniusEl paštas: juozas.stanaitis@mf.vu.ltTrumpai apžvelgiama išvaržų gydymo istorija pasaulinėje praktikoje ir Lietuvoje. Apžvelgiamas aloplastinių medžiagų atsiradimas ir naudojimas herniologijoje. Trumpai pristatoma laparoskopinės hernioplastikos istorija.A short history of the herniologyJuozas StanaitisShort historical review about surgical hernia treatment in the world and in the Lithuania. History about most popular aloplastic materials in surgical treatment of groin hernia. Short history of a start in laparoscopic hernia treatment.