Krūties desmoidas: klinikinis atvejis - Pankratjevaitė, Lina; Ceslevičienė, Ieva; Poškienė, Lina; Boguševičius, Algirdas (Lietuvos chirurgija, 2019)
Įvadas. Krūties desmoidinio tipo fibromatozė – retai pasitaikanti sporadinė arba su trauma, Gardnerio sindromu ar kitais susirgimais susijusi liga. Nors krūties desmoidas yra gerybinis, jam būdingas agresyvus lokalus augimas, neplintant į atokius audinius. Klinikinis atvejis. Pristatomas 65 metų pacientės, sirgusios dešinės krūties desmoidinio tipo fibromatoze, sėkmingo chirurginio gydymo klinikinis atvejis. Išvados. Krūties desmoido diagnostika sudėtinga, nes tumoras kliniškai ir radiologiškai gali imituoti karcinomą. Galutinė diagnozė patvirtinama tik patologiškai ir histologiškai ištyrus operacinę medžiagą. Pirmojo pasirinkimo gydymas – radikali ekscizija.