Lietuvos chirurgų asociacijos suvažiavimas 2019 2019 10 11–12 Klaipėda - Razbadauskas, Artūras (Lietuvos chirurgija, 2019)
Gerbiami „Lietuvos chirurgija“ žurnalo skaitytojai, Džiaugiuosi, kad šis žurnalo „Lietuvos chirurgija“ numeris skirtas Lietuvos chirurgų asociacijos suvažiavimui, kuris vyksta 2019 m. spalio 11–12 d. Klaipėdos universitete. Praėjo treji metai nuo ankstesniojo suvažiavimo, vykusio Kaune. Iš gausybės pasauliui tenkančių iššūkių turbūt viena sudėtingiausių užduočių – kaip suvaldyti amžiaus pradžioje prasidėjusią ketvirtąją pramonės revoliuciją. Naujos technologijos ir išradimai fizinį, skaitmeninį ir biologinį pasaulius sujungia žmoniją iš esmės keičiančiais būdais. Tai matoma ir chirurgijoje – šiandien ketvirtoji pramonės revoliucija kuria efektyvią žmogaus ir roboto superkomandą, įgalinančią suteikti ypač kokybišką sveikatos priežiūrą. Sparčiai vystantis medicinos technologijoms, ne mažiau svarbus mokymasis visą gyvenimą. Lietuvos chirurgų asociacijos suvažiavimas, vykstantis kartu su slaugytojų sesijomis, bus puiki galimybė pasidalinti idėjomis, patirtimi ir naujausiais moksliniais tyrimais, pabūti kartu su bendraminčiais ir kolegomis.