Antrojo pošlaplinio raiščio implantavimas dėl šlapimo nelaikymo, atlikus radikaliąją prostatektomiją, esant neefektyviai pirmojo raiščio implatacijos operacijai: klinikinis atvejis - Černiauskienė, Aušra; Rimaitė, Ieva (Lietuvos chirurgija, 2023)
Įtampos (stresinis) šlapimo nelaikymas yra prostatos pašalinimo radikaliosios operacijos komplikacija. Atlikus radikaliąją prostatektomiją, esant lengvo ar vidutinio laipsnio šlapimo nelaikymui, dažnai pasirenkamas operacinis gydymas – implantuojamas pošlaplinis raištis. Išskirtini nereguliuojamieji (efektyvumas iki 73,7 proc.) ir reguliuojamieji raiščiai (efektyvumas iki 92 proc.). Straipsnyje aprašomas 62 m. vyro klinikinis atvejis. Pacientui dėl 2018 m. diagnozuotos prostatos karcinomos ir atliktos radikaliosios prostatektomijos nustatytas vidutinio laipsnio įtampos šlapimo nelaikymas. Nesant konservatyvaus gydymo efekto, 2020-02-27 kitoje gydymo įstaigoje transobturatoriniu būdu implantuotas nereguliuojamasis pošlaplinis raištis, tačiau šlapimo nelaikymas po operacijos išliko. Pacientą ištyrus 2023-03-25, implantuotas reguliuojamasis raištis – ATOMS sistema, šlapimo sulaikymas pagerėjo. 2023-05-03 ATOMS sistema papildyta. Šiandien pacientas gerai sulaiko šlapimą. ATOMS reguliuojamoji sistema yra efektyvus metodas vyrų šlapimo nelaikymui gydyti, esant neefektyviai pirmojo raiščio implantacijai.